The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

A Sikeres Sporthorgász októbeti tartalmából

Etetőanyag- és csalitesztek

A tesztelés például egy etetőanyag esetében úgy néz ki, hogy az éppen aktuálisan legjobb mixemet viszem, és szembe állítom vele ugyanezt a keveréket, egy apró változtatással. Fontosnak tartom, hogy a változtatás apró legyen, és csak egy irányú, hogy biztosan tudjam, minek köszönhető a jobb vagy éppen rosszabb fogás. Az ilyen apró lépések miatt egy tesztidőszak nagyon hosszú, minimálisan egy év, de sokkal több is lehet. (Jankovich Krisztián)

XXV. Klubcsapatok Országos Bajnoksága

augusztus 17-19. között három fordulóban rendezték meg a nagy érdeklődéssel várt versenyt, amelyen 19 csapat indult. Nem túlzás azt írni, hogy mindenki ott volt, aki a magyar finomszerelékes úszós horgászatban számít, világ- és Európa-bajnokok, köztük olyanok is szép számmal, akik egy másik szakágban (feeder) is a világ élvonalába tartoznak. (Zákonyi Botond)

Csalitüske a tökéletes megoldás!

Felfedeztük ezt az egyszerű eszközt, és egyre eredményesebben használtuk, majd tapasztalatainkat számos írásban és filmben megosztottuk. Ennek hatására egyre többen kezdték használni, ami mára olyan szintre felpörgött, hogy évi száz csomagot meghaladó mennyiséget értékesítünk, úgy, hogy a piacon minden meghatározó cégnek van már hasonló terméke. Tehát akkor mennyi fogyhat összesen, csak Magyarországon? (Döme Gábor)

Lombhullásban

Kedves kis récék érkeznek a csónakom mellé, és fürkészve kémlelnek, némi kis kukorica reményében. Ismerjük egymást, pontyozás közben nem sajnálom tőlük a tengerit, így ha felismerik a hajót, azonnal rám startolnak. Nincs most szerencséjük, nincs nálam semmi, amit odadobhatnék nekik, és a csőrükre való lenne. Míg velük vagyok elfoglalva, lentről valaki jól megrántja a pálcámat. Hé, te, ránk is tudnál koncentrálni egy picit? Válaszul odacsapok neki, és örömmel kezdem fárasztani a jól akadt harcsát. Nem lesz matuzsálem, de kellően felpezsdít a hirtelen jött esemény. (Oláh Csaba)

Harapásveszély!

Régen a drótelőke volt az egyetlen, amit használatunk, főleg a csukahorgászatok alkalmával. Készítettek házilagosan gitár- vagy citerahúrból is előkéket, azonban ezek sokszor igen merevek és vastagok voltak. Nem véletlenül alakult ki az a kép, hogy az óvatos süllő nem fogja felvenni az előkés csalihalat, sőt, pergetve sem lesz kapásunk ezekkel a durva előkékkel. Persze azóta nagyon sokat fejlődött a horgászat, így manapság már vannak esetek, amikor balinra vagy süllőre is használunk előkét. Ezekkel ráadásul nemhogy kevesebb, de bizonyos esetekben inkább több kapásunk is van. (Lukácsi Béla)

Háromfa új arca

Az idei horgásztúra tervezésénél teljes mértékben a tavalyi tapasztalataimra hagyatkoztam, és az alapján állítottam össze az aktuális taktikát. A horgászat során azonban gyorsan kiderült, hogy ebből semmi sem működik! De ha őszinte akarok lenni, ezt cseppet sem bánom! (Haskó Tamás)

Csónakos feederezés a Tiszán

Augusztus vége felé egyre gyakrabban érkeztek izgató hírek a Tiszán fogott jó dévérekről, amit csak tetézett, hogy Szabó Tamás barátai néha egy-egy telefonos fotót is elkattintottak, leginkább olyankor, ha ponty is a horgukra akadt a dévérek mellett. Persze, hogy nem tanakodtunk sokáig, és hamar eldőlt, akárhogy is, de menni kell! (Szarka László)

Rekord amurok a Dunából

Feigl Anett fanatizmusával, kitartásával és nem utolsósorban horgásztudásával vívta ki a tiszteletemet. Bár „hozzászoktam” már szép fogásaihoz, legutolsó kalandja mégis megdöbbentett. Egy hatméteres csónakot kormányozva, pillekönnyű, háromméteres „pálcával” a kezében egy vadvízen, mégpedig a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon sikeresen kifárasztott és megszákolt egy 25,1 kilós amurt. Mindezt egyedül! (Ladányi Tamás)