The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

A Szűcsi Völgy-tó pontyai – Sonik XTractor

A Szűcsi Völgy-tó pontyai – Sonik XTractor

A gyönyörű festői környezetben elhelyezkedő, Heves megyében található kristálytiszta vízzel és igazán gazdag növényzettel, töklevelesekkel tarkított Szűcsi Völgy-tó kapitális pontyai ellen próbált szerencsét ebben a kedvelt őszi, kiváló nagyhalas időszakban Csörgő Tamás, bevetve a legújabb és igazán hasznos megoldásokkal felvértezett angol Sonik termékeket.

Az impozáns 30 hektáros bányató, helyenként akár 18 méteres vízmélységekkel is tarkított, de átlagosan 6-8 méteres vízzel rendelkezik. Rengeteg érintetlen terület jellemzi, sokféle fával, akadóval és vadregényes nádassal körbeölelve az egész területet, rendkívül jó életteret biztosítva a kapitális pontyoknak és izgalmas napokat garantálva az idelátogató bojlis horgászoknak.

A kimagasló területi szélességek és haltartó helyek elérése érdekében, Tamás is a behordást választotta, a szerelékek és az etetés elhelyezése végett.

A tavon 10 különálló állás található, melynek mindegyikén kényelmesen elhelyezhető a használt csónakok mellett, 4-6 horgászbot, mely személyenként 3 botra korlátozott, a jelenlegi szabályoknak megfelelően.

Minden a helyére került, már csak a halak hiányoznak, de essen szó néhány szó a felszerelésről is, mellyel ezen víz csodás halai is vallatásra kerültek.

Dupla Tournos 10000 XD változat várja az igazi bányatavi, sötét küllemben pompázó pontyok megérkezését a bevetett végszerelékkel. A robosztus külsejű orsó, az igazán nagy kiterjedésű tavakra készült, amikor akár 2-300 méteres távra kell behúzni, ahol csendes körülmények között megtalálhatók, a legóvatosabb pontyok. Hosszú, kúposított dob és lassú tengelyemelő rendszer biztosítja a tökéletes futást és zsinórképet a kivitelen, maximális megbízhatóság mellett.

A Sonik Quick-Clik rendszere ezen a verzión is megtalálható, mely igazán egyszerűvé teszi az orsók botzsákban való szállítását, az egy mozdulattal becsukható hajtókarnak köszönhetően.

Az orsók, a Sonik egyik legötletesebb, kiváló szállítási funkciókkal ellátott botjaival lettek tökéletesen párosítva, az XTractor fél-teleszkópos pontyozó pálcáival. Az ultra vékony blankot taglaló XTractor-ok jelenleg 6 és 10 láb közötti méretekben, széles dobósúlytartományban elérhetőek, igazán praktikus szállítási megoldást kínálva használóiknak. A 3 méteres változat is csupán 127 cm-t foglal el.

A karcsú testhez passzoló, impozáns M szériás, vékonyított, de masszív, háromtalpas gyűrűzés kapott helyt a botokon. A behúzás mellett, kiváló gerinccel rendelkező választás, akár parti dobós horgászathoz egyaránt.

A botok minőségével kitűnő szimmetriában, elérhetőek a kínálatban az XTractor maximális védelmet nyújtó botzsákok is.

Prémium táskák révén, Oxford 600D S-TEK Camo anyagból készültek, amik funkcionalitásban is kiegészültek, a belső fixálási megoldáson és külső rejtett zseben túl, egy praktikus metódussal a zsákok alján elhelyezett pántoknak hála.

A felső és alsó csatolási felületet felhasználva, 2, illetve 3 darab táska is tépőzárosan összeilleszthető, mely szállítás és tárolás során is jól fog jönni, ami mellett a botok pedig maximálisan bélelve helyezkednek el teljesen szeparálva, a szimpla táskákon belül.

A tavon kiemelt figyelmet fordítanak a halak védelmére és megóvására egyaránt, kontroll alatt tartanak minden halvédelmi eszközt, amiből csak a megengedett paramétereknek eleget tevő termékek használatát engedélyezik.

A maximális kontrollnak köszönhetően lakják ezt a tavat ilyen gyönyörű, impozáns mintázattal rendelkező, igazi sötét, bányatavi színezetű, hibátlan őslakos pontyok.

A Sonik SK-Tek szériás termékei, mint mérlegelő és bölcsők, teljességgel megállják a helyüket, teljesítve minden kritériumot, amit megérdemelnek az ilyen és ehhez hasonló gyönyörű, kapitális bányatavi halak.

A botzsákokhoz hasonlóan, kiváltképp erős dupla cipzár és minden elemében erőssített kivitel jellemzi ezt a szegmenst is, biztosítva a 100%-os, kompromisszum mentes halvédelmet.

A védelem mellett, praktikus kényelmi funkcionalitással is ötvözöttek a Sonik termékei, mint például a lebegő felső résszel ellátott felső tagok, a mérlegelőn, aminek az oldala is végig cipzározható külsőt kapott, akár nagyobb tokok biztonságos visszahelyezéséhez is megoldást kínálva.

Egy újabb csodás színezetű, hibátlan külsejű Szücsi tükrös.

Ilyen környezetben, igazi kikapcsolódást és élményt nyújtanak, az ilyen gyönyörű, erős bányatavi ellenfelek.

Majd visszaengedésük is, legalább ekkora örömöt tud okozni, mint maga a megakasztás és fárasztás folyamata.

A Sonik XTractor széria kitűnően vizsgázott a Szűcsi Völgy-Tó bányatavi körülményei közepette is, nem hétköznapi halakat lencsevégre kerítve, pár felvétel erejéig.

A botokon túl, bármely horgásznak ajánljuk a márka SK-Tek halvédelmi termékeit is, akik Csörgő Tamáshoz hasonlóan, ilyen halakat szeretne egy felejthetetlen élmény keretében magáénak tudni, akár a Szűcsi Völgy Tó keretei között vagy bármely más, kapitális halakat rejtő bojlis horgászvízen vallatva a szebbnél-szebb méretekkel rendelkező halakat.

Forrás: Energofish