The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Fácán (Phasianidae)

A hazánk területén található fácán a tyúkalkaltúak rendjébe, fácánfélék családjába tartozik.
Őshazája a Fekete-tengertől egészen Japánig húzódik.
Hazánkba a századforduló óta számos fácánfajt telepítettek, melyek keveredtek a meglévő fácánállománnyal.


A létrejött hibrideket nevezték el vadászfácánnak. A fácán az ország egész területén megtalálható, állományának 70%-a az Alföldre, 22%-a a Dunántúlra és 8%-a az északi megyékre esik.

Elnevezés: a fácánoknál minden esetben a hímivarú (kakas) viseli a díszesebb tollruhát. A nőivarú egyedek (tyúkok) kültakarója szürkésbarna.

Vadászati idény: Szeptember 1-től február 28-ig. Fácánhajtásra január 1 és február 15. közötti időszakot ajánljuk.

Vadászati mód: hajtó és keresővadászat