The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

FŐHESZ-BIG CARP BAITS 2018. ÉVI 72 ÓRÁS PONTY ÉS AMURFOGÓ VERSENY

FŐHESZ-BIG CARP BAITS 2018. ÉVI 72 ÓRÁS PONTY ÉS AMURFOGÓ VERSENY

Először került megrendezésre a szövetségünk által kezelt Pilismaróti –öbölben az I. FŐHESZ- Big Carp Baits 72 órás ponty és amurfogó horgászverseny. A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését vártuk. Szeptember 27-én enyhén csípős 2 fokos reggelen 10 csapat regisztrált a versenyre. A köszöntő és szektorhelyek kihúzása már a félsziget csúcsán felállított rendezvénysátorban történt. A csapatok elfoglalták a kihúzott helyeket és nekiláttak a sátorhelyek felállításának, a felszerelések összeállításának, és az etetőanyagok előkészítésének. A versenybíró 9:30-kor elindult ellenőrizni az etetőanyag mennyiségeket, valamint a csónakokat és azok felszereléseit. 10:00 órakor dudaszóra elindult a három napos verseny. A csapatok 4 felszereléssel horgászhattak, és az élő csalin kívül bármilyen más (pellet, pop-up, bojli, kukorica, stb.) etetőanyagot használhattak az etetéshez, illetve csalizáshoz. A verseny során kizárólag a 4 kg-ot meghaladó ponty és amur került mérlegelésre. Az előjelek kedvezőek voltak, mert már az első nap délutánján 3 termetes hal került mérlegelésre. Mint utólag kiderült a verseny legnagyobb hala is ekkor került kifogásra. A versenyzőknek több helyen meg kellett küzdeni a mederfenéken néhol vastagon előforduló telepes algák és hínárfajok víz alatti szőnyegével. Gyakorta halmarasztaló volt a vastag növénytakaró. A 27 versenyző 3 nap alatt 29 mérhető (4kg-feletti) halat szákolt meg, a számos leakadt, elmaradó hal mellett. Közel ugyanannyi nem mért (4 kg-alatti) halat pedig a megfogásukat követően engedtek vissza a csapatok. A 29 darab mérlegelt hal súlya 229,29 kg volt, ami 7,9 kg-os átlagsúlyt jelent. A legnagyobb hal egy 18,85 kg-os amur volt. Pontyból a legnagyobb az egyetlen tükrös volt a maga 16, 96 kg-os súlyával.

A jó hangulatú, családias versenyen az összesítést követően a következő eredmények születtek.

 

Csapat

 

I. helyezett 10 db hal            Csőri Csali Horgászbolt                 80,09 kg

II. helyezett 4 db hal             Chefs’ Carp Team                            47,69 kg

III. helyezett 4 db hal           Ferox Carp Team                             28,31 kg

IV. helyezett 4 db hal            PZ-Team                                             21,67 kg

V. helyezett 2 db hal              BF-Team                                             15,34 kg

VI. helyezett 2 db hal            Color Carp Team                             13,35 kg

VII. helyezett 1 db hal           Link Carp Team                               9,91 kg

VIII. helyezett  1 db hal        Pilismaróti Öböl Horgászai         7,5 kg

IX. helyezett  1 db hal           Meszes-Team                                     5,44 kg

X. helyezett  0 db hal            M-Team                                                0 kg

 

 

A legnagyobb halat fogó csapat:     Csőri Csali horgászbolt                    18,85 kg

 

Az első három csapat kupát és nagy összegű vásárlási utalványt kapott a helyezéseiknek megfelelő kategóriák szerint. A legnagyobb halat fogó díját a Duplakukac horgászbolt ajánlotta fel. Minden csapattag a verseny támogatóitól (az Energofish és a Carp Baits jóvoltából) egy magas minőségű etetőanyag és bojlis csomag összeállítást vehetett át. Az esemény három napján az étkezéséről mindenki megelégedésére a kemping üzemeltetője Elsik József és csapata gondoskodott. A versenyzők (fogásaikat látva) ismételten bebizonyították, hogy a Pilismaróti – öböl vizét milyen gyönyörű nagytestű pontyok, amurok lakják.

Reméljük, hogy a versenyről és az öböl horgászatáról szóló film tovább népszerűsíti majd a sporthorgászatot, és ennek jegyében egyre többen próbálják majd meg, hogy milyen természetes vízen nagy halakra horgászni, kapitális pontyot vagy amurt szákba terelni. A versenyző csapatoknak köszönet a részvételért, a háttérszemélyzetnek a kiszolgálás és lebonyolítás biztosításáért. Jövőre ismételten meghirdetjük a versenyt, hogy tovább népszerűsítsük a természetes vízi sporthorgászatot. A most versenyző csapatokat visszavárjuk, a többi kalandvágyó csapatot pedig már most invitáljuk a II. FŐHESZ-BIG CARP BAITS ponty és amurfogó versenyre!

 

 

Bővebb információk: FŐHESZ