The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Sikeres Sporthorgász júliusi tartalmából

Sikeres Sporthorgász júliusi tartalmából

Nádi methodozás a Bácsbokodi-tavon

Rokolya Péter, a Haldorádó Carp Team tagja gyakran jár a Bácsbokodi-tóra. Bojlis módszerrel a legzordabb körülmények között is csodás, szinte érintetlen pontyokat terel partra. Egyik nap azon vettem észre magam, hogy minél több itt készült fotóját nézegettem, annál jobban vágyakoztam a tóra…! (Döme Gábor)

Görbüljön – de ne a szád! 1. rész

Ezt a szlogent Bandi barátunktól hallottuk először. Érces hangján elég gyakran közölte velünk megfontolandó jó tanácsát, amit általában harsány nevetés követett. Mi pedig mindig próbálunk ehhez az irányvonalhoz tartani magunkat harcsahorgászataink során. (Jakó László)

Dévérmennyország 1. rész

Gyermekkorom óta álmodoztam arról, hogy egyszer egy hatalmas dévérkeszeget a kezemben tarthatok. Mindig is tátott szájjal nézegettem az Angliában készült képeket az igazi bronzos-barnás, péklapát méretű dévérekről. Az utóbbi években sokat jártam a Duna magyarországi és szlovákiai szakaszait, mellékvizeit, hogy az álmom valóra váljon. Évről évre döntöttem meg a rekordomat. Pár hónappal ezelőtt a szlovákiai Kis-Dunán már négy kiló feletti példányt is sikerült fognom. Azonban nem ment ki a fejemből Szőlődi Márkóval még a téli időszakban folytatott beszélgetésünk, miszerint Svédországban van egy tó, ahol reális elképzelés a hat kiló feletti keszeg megfogása. (Jankovich Krisztián)

Háromszög csali

Rohamosan fejlődő világunkban egyre nehezebb egyedit alkotni; általában vannak ötletek, melyeknek utánanézve rájövünk, hogy már létezik hasonló. Pontosan így van ez a horgászcikkiparban, azon belül a műcsalik körül is. Azért természetesen akadnak kivételek, az egyik ilyen a Salmo, ami nagyon sok egyedi és rendkívül fogós csalival örvendeztette meg a horgászokat. (Lukácsi Béla)

A májusi nyár kapitális pontyai

A május a természet bocsánatkérése a február miatt – tartja a mondás. Idén a kiengesztelés kitűnően sikerült, hiszen a hónap elején már nyári kánikulában volt , és az idő téged igazol. Így lett!részünk, 25-28 Celsius-fokos hőmérséklettel. Ettől vizeink is korábban felmelegedtek – mint ahogy általában megszokhattuk –, és nagy örömünkre a pontyok kapókedve is jól alakult. Pontyfogó túránk mottója ez volt: légy kitartó! (Nagy Csaba)

Robban a pálca!

Tombol a nyár! Ez nagyon jól hangzik, de egyben a folyó nyugalmának, megszokott rendjének a végét is jelenti. Egy hete, hogy túl lehetünk a kérészek repülésén, a halak násza is lezajlott már, csak néhány helyen lehet egy-egy kisebb küszívást találni. Még vastagon gyöngyöznek az ikrák a gyökereken, de már nagy robajjal és még nagyobb hullámkeltéssel száguldoznak a „pihenésüket” töltő sporthajósok… (Oláh Csaba)