The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Sikeres Sporthorgász júniusi tartalmából

Sikeres Sporthorgász júniusi tartalmából

 

Hatalmas siker az IBCC-n!

Az idei évben a negyedik alkalommal rendeztük meg az IBCC-t, azaz a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát. Minden eddigiekre visszatekintve, tavaly novemberben már sejteni lehetett, hogy a világ legnagyobb pontyfogó versenye van kilátásban. Közel 270 (!) csapat regisztrált, majd az idei szabályokhoz mérten 200 csapat vághatott neki a küzdelemnek. A versenypálya teljes hossza közel 180 kilométer volt, melyben a Balatont körbe vevő települések, egészen pontosan 33 vett részt. Az északi parton Balatonalmáditól Keszthelyig, majd onnan a déli part felé, egészen Balatonvilágosig nyúlt a versenypálya. (Csörgő Tamás)

 

Küszívás idején 2. rész

Eseménydús, halszagú, kalandos napokon vagyunk túl, és a küszök ívása még csak most kezd fokozódni! Temérdek balin, süllő, néhány csuka és kisebb harcsák akadtak az úszós szereléseimre. Sajnos két komolyabb harcsa kereket oldott a horgaimról, és ez kicsit el is bizonytalanított. Talán a kis hármashorog nem megfelelő? Lehet, hogy nagyobbat kellene kötnöm a kanóc végére? No, de akkor a kisebb süllőket nem tudom horogvégre kapni, és a szórakoztató balinok is el-el maradoznak majd. (Oláh Csaba)

 

A kiszáradt folyó kövei és a földrajz szakos mudzsahed

A katonák tudomásul vették Baradlai és társai döntését, mi szerint mindenképp tovább mennek, és meghívták őket egy kiadós vacsorára. A hoteligazgató folyamatosan kavart valamit, minduntalan le akarta őket beszélni a demarkációs vonalon való átkelésről – valószínűleg potenciális fizetővendégeket látott a magyar csapatban, ami jól jöhetett volna neki a zavaros időszakban.  (Bodolai László)