The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Sikeres Sporthorgász szeptemberi tartalmából

Sikeres Sporthorgász szeptemberi tartalmából

Partszéli method az Ezüst-tavon

E vízterület egyik sajátossága, hogy itt nem kell távolra horgászni. A part szélén, néhány lépés után már két méter mély a víz. Így, ha valaki óvatosan mozog a parton, nem zajong, akkor egészen közel csalhatja a halakat a parthoz. Talán éppen ezért különösen népszerű a tó a rakós botos horgászok körében is. A jól felkészült finomszerelékes horgászok több 10+-os halat is fogtak már a part széléről! Ha kijövök ide néhány órára, sokkal előbb fogok kint halat, mint a tó közepére dobva. Ehhez egy rendkívül egyszerű, de annál hatékonyabb partszéli method horgászatot alkalmazok. (Döme Gábor)

 

A megoldás néha a lábunk előtt hever

A nagy pontyok kifogásának nincs meghatározott ideje. Nincs két egyforma óra, nap vagy hét, amikor kijelenthető, hogy egy adott technika, csali biztosan működik. Rengeteg befolyásoló tényezője van a sikeres halfogásnak. Lehet tökéletes a víz hőfoka, a légnyomás és minden, ami arra utal, hogy ma biztosan sikeresek leszünk. Ennek ellenére előfordul, hogy napokig nem jön össze az addig jól működő folyamat. Érdemes ilyen esetben meghúzni a joker lapot… (Nagy Csaba)

 

A tokaji Nomád-tó

Még szerencse, hogy Béres Szabolcs, a FEEDERMANIA egyik teszthorgásza meglátogatott, mert így nyugodtan tudtam két bottal horgászni és tesztelni. Folyamatosan duplán fárasztottunk, kivéve azokat az alkalmakat, amikor csak egy bot volt bedobva, mert sajnos a nap folyamán többször is megtréfáltak minket a púpokon elhelyezkedő pengeéles kagylók. Az időjárás változékony volt, az egyik pillanatban sütött a nap, a következőben pedig beborult az ég, és szakadt az eső – de ez a halak étvágyán nem változtatott, minden dobásra kapás jelentkezett. (Jankovich Krisztián)

 

Halparádé

A természet az elmúlás szelét varázsolta elém, ami minden esztendőben magával ragad, és nem fájdalommal tölti el a szívemet, sokkal inkább remény költözik bele. Nagy halak, óriási kalandok, küzdelmek csodálatos és izgalmas fogások reménye, hiszen kedvenceim elkezdik felkészülésüket a hosszú és zord, hideg téli napokra. Percről percre több és több kapitális ragadozó keresi fel a folyó medrében vonuló keszegfélék tömegeit, és egyre nagyobb mennyiségű táplálékot próbálnak magukhoz venni, tartalékokat képezve a sanyarúbb, téli időszakra. A felvonulás, vagy nevezhetném halparádénak is, minden ősszel megismétlődik, csak a résztvevők mennyisége és faji összetételének aránya más és más a különböző esztendőkben. (Oláh Csaba)

 

Keresd a legjobbat!

Nincs egyszerű helyzetben a horgász, amikor method módszerhez akar csalit választani, hiszen még a kisebb horgászboltok polcain is legalább tucatnyi márka kínálja a pelletek és minibojlik számtalan íz- és színvariációját, amelyek lehetnek puhák és kemények, lebegők és lassan süllyedők, de még vérezhetnek is, azaz látványos színeződés mellett onthatják magukból a csalogató aromát. Dönteni azonban kell, akár vásárlásról van szó, akár arról, hogy a már rendelkezésre álló készletből melyikekkel próbálkozzon, és milyen irányba induljon valaki az adott és akár ismeretlen vízen, mert a horgászat sikere múlik azon, hogy mielőbb rátaláljunk még a jók között is a lehető legjobb csalira. (Szarka László)

 

Felejthetetlen napok Bleden

A második nap este 22 óra környékén érdekes módon az etetésemen elkezdtek ugrálni a hatalmas pontyok. Tíz perc elteltével a semmiből a jobbos botomon brutális erős kapás jelentkezett, majd egy hatalmas bledi tükrös landolt a merítőszákomban. A maga 22,30 kilójával ez a hal jelentette számomra a huszadik tóból kifogott 20 kiló feletti pontyomat! Az örömünk az egekbe szökött – és következett a folytatás… (Csörgő Tamás)

 

 

Tihanyi anomáliák és mások

Megállok Tihany határában a pár éve szépen rendbe hozott, levendulában is bővelkedő út mentén kialakított parkolóban. Szemben velem a Tihanyi HE Itatós nevű csónakkikötője. Kapuja zárva, a csónaktulajdonosoknak saját kulcsuk van. Kicsit téblábolok, korábban érkeztem a megbeszéltnél, keresem a Tihany táblát, ami eltűnt a korábbi helyéről. Egy idevalósi felvilágosít, hogy a falu elejét jelző tábla beljebb került, közel a kikötőhöz. Tihany mindig különleges hely volt, számtalan bohókás történetet őrzök én is, de arra még nem volt példa, hogy egy falu egyik napról a másikra összemenjen. Ennek még utánanézek… (Zákonyi Botond)

 

Az indián nyár amurjai

A meteorológiai nyár hivatalosan véget ért, azonban az év javát idéző kora ősz mintha erről nem akarna tudomást venni. A kedvező időjárás még remek lehetőségeket kínál a célzott amurhorgászathoz, amiből Putz Tamás kollégám minden évben alaposan kiveszi a részét, hiszen kedvenc időszakai, illetve módszerei közé tartozik ez az stílus! (Sipos Gábor)