The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One- Horogbefordító

The One- Horogbefordító

Biztos vagyok benne, hogy Önöknek is már nem egy olyan fárasztásuk volt, ponty vagy amur horgászat során, ami sikertelenül végződött. Nagyon bosszantó az, mikor kapás után felvesszük a hallal a kontaktust, de az egyszer csak megszűnik és a szerencsés jószág kereket old. Ez legtöbbször a horog rosszul akadásának köszönhető. Gondoljunk csak bele, az a kisméretű horog mikor beül a hal szájába, mekkora erőfeszítésnek van kitéve a fárasztás végezetéig. Ha a húsba vagy porcba akad a horog, akkor általában nem járunk halvesztéssel, de ha a kifújás során a horog már csak a hal száján lévő vékony bőrrétegbe tud megakadni, akkor az sajnos nem bírja a terhelést és kiszakad onnan.

A sikeres akadás érdekében használhatunk zsugorcsövet, amit a horog szárára felhelyezve forró gőz segítségével megformálunk. Ez a módszer sokszor túl körülményes, mivel nincsenek nálunk az elkészítéséhez szükséges kiegészítők. Ennek kiváltására fejlesztették ki a horogbefordítót.

A The One aprócikk palettáján is megtalálható az úgynevezett horogbefordító, ami zsugorcső helyettesítő.  Nagy előnye a kötésvédő tulajdonsága mellett, hogy rugalmas anyagának köszönhetően nem megy tönkre a fárasztás során.  Ellentétben a zsugorcsővel ezt többször használhatjuk, ha a horog hegye kicsorbul elég lehúzni a horogról és újból használható egy másikon. Segítségével a horog a legmegfelelőbb helyzetben áll az előkén, és ennek köszönhetően segíti a biztos akadást. Használhatjuk hajlított és egyenes szárú, vagy vékony és vastag húsú horgokhoz, mivel több fajta méretben és színben került forgalomba.

A horogbefordító használata nagyon egyszerű, az előkezsinóron végigvezetjük a horog füléhez, majd ott egy határozott mozdulattal felhúzzuk rá.

A horogbefordító a képen látható módon segíti a horog megfelelő szögben történő állását az akadás során.

Ez az egyszerű, de annál fontosabb kis kiegészítő sokszor segíthet horgászataink során, hogy biztos legyen az akadás.

Írta: Paál Norbert

Fényképezte: Paál Norbert