The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Vadászok konyhája – Egy operatőr szemével

Csejtei Tamással töltöttünk el egy kellemes napot mi a stáb és a meghívott vendégei. Nagy örömmel készültem a forgatásra, hiszen tudtam, hogy az ebéd tálalva lesz ráadásul ízletes falatokra lehet felkészíteni ízlelőbimbóinkat.

Megérkeztünk, majd összeállítottuk a rendszert.A kamerákat és a fényeket is elhelyeztük.Bevallom ügyesebbek voltak kollégáim Matyi és Robi, mert én egyből egy bögre kávét kértem. Ráadásul örömmel vettem, hogy Dia pajkos mosollyal az arcán adta kezembe, a finom reggeli ébresztőt. Valójában olyan vagyok mint egy óra, amit először fel kell húzni a működésbe hozáshoz. Aztán elővettem a kis DSLR- kamerámat és onnantól kezdve, már csak a csapóra figyeltem.

Plavecz János készítette az első fogást, amely ezúttal birsalmás vadkacsaleves volt. Az illatok úgy a hatalmukba kerítettek, hogy egyből korogni kezdett a gyomrom… Szerencsére János extra finomsággal is meglepett minket: gyorsan készített fokhagymakrémlevest, a megmaradt alapléből.

Idővel a vadkacsaleves is elkészült. A tálalás után hamarosan fogyasztottuk is, az ízletes ebédet.

Egy rövid pihenő és egy újabb bögre kávé után, neki is láttunk a következő rész forgatásához. Dósa Tibor volt Tamás mellett, aki borzgerinccel kápráztatott el minket. Szó szerint! Én alig akartam elhinni, hogy az alapanyag ezúttal borz lesz, ráadásul tócsnival, amit eleve imádok.

Ahogy készült az étel, a kezeim úgy rendetlenkedtek. Itt-ott csipegettem, aztán eljött a várva várt pillanat! Megkóstoltuk az elkészült étket. Pontosabban falatoztunk. Annyira ízletes lett, hogy szó szerint örömmel habzsoltam a finom borz-husit.

Szóval egy roppant jó napot zárhattunk le, ráadásul végre láthattam, ahogy Csejtei Tomi a kamerákat állítja be. Mert igen, Ő még a technikai oldalát is ismeri a filmezésnek! Dia nőies vonalai és lágy hangja fűszerezte a napot, Matyi és Robi meg eközben szorgosan alkotta a képeket, még akkor is amikor én nem…

Írta és fényképezte: Gerócs Balázs