The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One – előkötözött horgok

The One – előkötözött horgok

Mostanában volt szerencsém letesztelni a The One előkötözött horgait. Nem sűrűn szoktam használni gyári előkéket, de már az első ránézésre is láttam, hogy profin vannak elkészítve. Két típussal találkozhatunk, egy Combi Riggel és a Line Aligner Hair Riggel. A Combi Rignél a nevében is benne van, hogy egy Kombinált előke, az egyik fele fluorokarbonból, a másik fele fonott zsinórból készült. Biztonságos és erős csomóval van összekötve a két zsinór, nem kell félnünk, hogy elszakad.

1

Minden csomagban két előke található

A Combi Rig típusú előke jó választás lehet a tiszta, szinte átlátszó vizekre, de tökéletesen megfelel az óvatos pontyok becsapására is.

2

Kis 12-es pop up-al, az egyik legjobb választás

3

Így a legbiztosabb

4

Ha jó stoppert választunk, akkor a 20-as bojli is elfér a hajszálon

5

Ezzel a kötéssel sokkal természetesebben mozog az előke

A Line Aligner Hair Rig egy 25 lb fonott előkezsinórból készült és bármilyen vízre és horgászmódszerhez ajánlom. Ez a legegyszerűbben elkészíthető előke és sokszor ez válik be a legjobban. Itt minden előkéhez gyorskapocs is tartozik.

6

Minden horog szárán van egy kis szilikon cső, amivel tudjuk változtatni a csali és a horog közötti távolságot.

Mindkét típus rövid előkének mondható, dobásoknál szinte biztos, hogy nem tekeredik fel. Az előkéken megtalálható a horogbefordító, és a hajszálelőkén lévő stopper segítségével, pedig tudjuk rögzíteni a dupla csalikat. Az előkék 4-6-8-as teflon horgokkal vannak elkészítve, amik természetesen mikroszakállasak.

7

A The One Boxban tudjuk tárolni az előkéinket

8

Ezt a késő őszi pontyot, a gyári előkével sikerült becsapni

Használják bátran, főleg azok a horgászok, akik kevés időt tartózkodnak a vízparton, vagy esetleg nem akarnak nagyobb összeget költeni az aprócikkekre.

 

Írta: Ács József

Fotók: Paál Norbert