The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Kéreg sült lecsós vadnyúl túrós galuskával

Hozzávalók:
– 1 vadnyúl

Tűzdeléshez:
– kolozsvári szalonna
– fokhagyma

Fűszerezés:
– só
– bors
– rókagomba

Sütéshez:
– olaj
– liszt

Lecsós alap:
– hagyma
– paradicsom
– paprika
– pirospaprika
– fokhagyma
– kb. 1 dl vörösbor (ízlés szerint)

Galuska
– liszt
– 4-5 db tojás
– só
– kevéske víz
– túró

Szükségünk lesz a sütéshez egy római tálra. A nyúl szeleteket szalonnával és fokhagymával megtűzdeljük. Sóval és borssal fűszerezzük, majd állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják őket. Szalonnát pirítunk, amire az apróra vágott hagymát rászórjuk, és üvegesre pirítjuk. A paradicsomokat és a paprikákat szeletekre vágjuk. 4-5 db fokhagymát is apróra vágunk. A hagymát a tűzről levéve piros paprikával megszórjuk, folyamatos kavargatás mellett a tűzhelyre visszarakjuk. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és fokhagymát. 1 dl vörösbort is önthetünk hozzá  ízlés szerint.

1

A nyúl szeleteket lisztbe forgatjuk, és egy serpenyőbe olajon megpirítjuk őket. Éppen annyira, hogy szép kéreg keletkezzen rajtuk. Eközben a lecsó alap is elkészül. A már megpirult húsokat egy római tál aljára helyezzük, feldarabolt rókagombát szórunk rá. Az elkészült lecsós alapot ráöntjük óvatosan. Amennyiben teljesen nem fedi el a húsokat, vizet önthetünk hozzá. Lefedjük és a sütőbe kb. 1,5-2 órát sütjük.

Galuska
4-5 tojást ütünk egy tálba, 2 kanál sót szórunk rá. Kevés vizet is adhatunk hozzá. Lisztet adunk hozzá, ügyeljünk a mennyiségre, éppen annyit adjunk hozzá, amennyit a tojás felvesz. Kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a tésztát. Galuskaszaggatóval vagy akár kanállal is szaggathatjuk, sós forrásban lévő vízbe. A galuskánk akkor van kész, ha a víz felszínére feljöttek. Elkészülte után folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük. Utolsó lépésként túrót keverünk hozzá. Ha a lecsós alapban elkészült a vadnyúl is, akkor túrós galuskával tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Írta: Bella Diána