The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Rekordméretű óriás pontyot fogtak a Balatonból!

Rekordméretű óriás pontyot fogtak a Balatonból!

Egy verseny, ami a legprofibbakat vonzotta hazánkba a Világ minden tájáról

Korábbi szakállas rekordot döntött meg egy szlovák horgászokból álló csapat, akik egy 28.95Kg-os ponty óriást fogtak meg a VI. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán. A 200 csapat részvételével zajló egyhetes versenyen több mint 15 tonna nagytestű pontyot segítettek partra és engedtek vissza a sporthorgászok.

Az induló csapatok száma miatt, és a Balaton körül kialakított versenypálya hossza miatt is ez a világ legnagyobb pontyfogó versenye, ami ráadásul több napon keresztül zajlik. Az egyébként 2020 tavaszára tervezett versenyt most rendhagyó módon – a COVID helyzet miatt – ősszel, október 22 és 28. között rendezték meg, ami a pontyhorgászok szerint igazi nagyhalas szezon.

A szervezők a járványügyi szabályokat figyelembe véve bonyolították le a regisztrációt, ahová a csapatok csak előzetesen foglalt időpontokban jelentek meg. Kötelező maszkhasználat mellett, a védőtávolságok betartásával és a személyes érintkezések minimalizálásával zajlott az adminisztráció.

A sorolás is rendhagyó módon történt, hiszen nem volt még példa arra, hogy a versenyzők jelenléte nélkül kerüljön sor erre a nagyon fontos mozzanatra. Habár a horgászhelyek kihúzása zárt kapuk mögött közjegyző jelenlétében zajlott, az érdeklődők élő internetes adásban követhették nyomon. A világon egyedülálló módon, naponta izgalmas televíziós műsorral, élő kapcsolásokkal jelentkezett be az IBCC-ről a  verseny főtámogatója a Fishing and Hunting Channel.

A rekordot jelentő 28.95 kg-os pontyot a viadal utolsó napján fogta a JETFISH SK nevű csapat, ennél nagyobb halat még egyszer sem akasztottak a verseny történetében. Összesen több mint 20 db, 20 kg feletti pontyot fogtak meg a csapatok, ami mutatja, milyen fantasztikus halállomány él a Balatonban.

Az összetett versenyben egy szlovák és cseh horgászokból álló alakulat nyerte meg. A Mikbaits & Moraviafishing 644 kg-os fogással lett az első, a második a The One Team lett 558.64 km-mal, a harmadik pedig a Nikl&Big Carp Team 503.96 kg-os fogással.

A versenyről beszámolók és érdekes statisztikák találhatók az ibcc.hu oldalon.