The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One horgok

The One horgok

A pontyra vagy amurra történő horgászat során, sok tényezővel találjuk szemben magunkat. Értem ez alatt a megfelelő hely kiválasztását, az időjárás és a pontyok kapókedvének egybehatóját és természetesen a megfelelő csali eltalálását. Viszont véleményem szerint, legalább olyan fontos a megfelelő horog kiválasztása ezen horgászatok alkalmával. Jelenleg a piacon nagyon sok típusú és méretű horog megtalálható, melyből a horgászok kedvük szerint válogathatnak.  Ellenben személyes tapasztalataim alapján nem könnyű olyan terméket találni, mely egyben erős, könnyű, strapabíró hegye van és természetesen nem ejt nagy sebet a hal száján.

Ezen kritériumokat szemelőt tartva lettek kifejlesztve a The One 10 CSS-2 és 10 CE-4 névre hallgató horog termékcsaládjai.

Mindkét széria erős szerkezetű, melynek köszönhetően jól tart akár akadós pályákon is, mikor nagyobb erőfeszítésnek van kitéve a horog. A teflonos bevonatnak köszönhetően, tükröződésmentes felülettel lettek ellátva a horgok, a jobb álcázó képesség érdekében.

A megfelelő eljárásnak köszönhetően, hosszan tartó tűhegyes éllel rendelkeznek, melynek köszönhetően egy hosszabb túrán sem kell félnünk attól, hogy kicsorbulnak.  A termékek csomagolása úgy lett kialakítva, hogy ne mozogjanak a csomagban a horgok, megelőzve ezáltal a rendkívül éles horoghegy sérülését.

A boltok polcain 4-es, 6-os és 8-as méretben találjuk meg a horgokat. Ez a 3 fajta méret igen csak széleskörű felhasználást biztosít, melynek köszönhetően sok csalitípushoz használhatóak, egészen a nagyméretű bojliktól a kisméretű pelletekig, magvakig.

A füllel ellátott horogvégnek köszönhetően sokfajta kötési móddal rögzíthetőek az előkezsinóron. Az eredményesebb akadás érdekében használhatunk hosszabb, rövidebb horogbefordítót, de köthetünk Kombi-riget is. Akik pedig hozzám hasonlóan szeretik az egyszerű, de hatásos módszereket, azoknak javaslom a csomónélküli kötést.

Ne feledjük, mindig magabiztosságot jelent, ha felkészülten és ismerve felszerelésünket érkezünk a tó partjára. A siker érdekében jó választás lehet a The One termékcsalád horgai, melyek nem hagynak cserben minket!

Írta: Paál Norbert

Fotók: Paál Norbert