The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One – Horogelőke zsinórok

The One – Horogelőke zsinórok

Az utolsó méter a legfontosabb…. Ezt a mondatot sokszor halhattuk már a ponty horgászat során. Valljuk csak be, van benne igazság! A legtöbb tavon olyan halakkal találkozunk, melyek már voltak horgon, ezáltal óvatosabbak. Sokszor van úgy, hogy a célunk elérése érdekében változtatnunk kell a csalinkon, végszerelékünkön, vagy akár a horogelőkénken. Fontos, hogy jó minőségű, erős, de mégsem egy nagyon vastag, jól álcázható előkezsinórt használjunk horgászataink során. A The One kínálatában kapható horogelőke zsinórok szinte minden horogelőke típus megkötéséhez megfelelnek.

A több méretben és több színben kapható előkezsinórok szinte minden terepen helyt állnak. Legyen szó egy akadós pályáról, vagy éppen egy kagylókkal teli törésről, ezek a zsinórok bírni fogják a strapát. A színezetüknek köszönhetően medertípustól függetlenül képesek beleolvadni az aljzatba.

A bevonatos Strip-it előkezsinórt több fajta horgászat során is használhatjuk. Bevonatának köszönhetően merev, jól bírja a külső behatásokat, mely tulajdonságok jók lehetnek a dobós horgászat és behúzós horgászat során egyaránt. Ezt a bevonatot eltávolítva viszont egy lágy zsinórt kapunk, ami jó lehet azokban az időszakokba mikor a pontyok finoman táplálkoznak és egy természetesen mozgó, alig észrevehető előkezsinórt szeretnénk!

A Skinny leader egy finom bevonattal rendelkező előkezsinór, melyet nem tudunk meghámozni. Ennek a finom bevonatnak köszönhetően növelték szakítószilárdságát és erősítették kopásállóságát. Lágysága viszont nagyon hasonlít a bevonat nélküli zsinórokéhoz.

A The One Fluoro Carbon előkezsinór 100% tisztaságú fluorocarbon-ból készült! Fél merevségének köszönhetően könnyű megkötni, de a ponty viszont nehezen bírja kifújni.  Köthetünk belőle chod vagy kombi előkéket. Kopásállóságának és jól álcázó tulajdonságának köszönhetően nyugodtan használhatjuk tiszta vizű bányatavakon.

Ha ezek az előke zsinórok ott lapulnak a táskánkban horgászataink során, szinte minden egyes előke típust megköthetünk, amelyet az adott helyzet megkíván!

Írta : Paál Norbert

Fotók : Paál Norbert