The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Fények az úszón, alkonyat utáni pontyhorgászat

Fények az úszón, alkonyat utáni pontyhorgászat

Legyen szó akár békéshalazásról, vagy úszós készséggel történő ragadozó hal horgászatáról, az Energofish kínálatának újdonságaként berobbant iBite úszók remek lehetőséget nyújtanak nemcsak a fényváltások idején, de bizony a vaksötét éjszakában is. 

A nagy, feltűnő bóbitával rendelkező iBite Zander az éjszakai süllőzés legkeresettebb úszója, mely akár a parttól távoli helyeken is kiváló kapásészlelést biztosít.

Az iBite széria az úszózás szerelmeseinek kínál nemcsak érdekes, de élménydús megoldást is az éjszakai pecákhoz. A termék ötletét a világítópatronos éjszakai úszós módszer ihlette, a koromsötétben eltűnő úszó látványa, majd egy szebb hal partra segítése rendkívüli emlék lehet, de ehhez elengedhetetlen az, hogy tökéletesen látható legyen a kapást jelző teljes úszótest.

A család legszínesebb modellje a balsafa testű, világító műanyag multicolor antennával ellátott pontyos úszója, az iBite Cigar Neon Red és Green.

Éjszaka nagy kihívásokkal nézünk szembe, a sötétség leküzdésére nyújt megoldást a világító antennás iBite úszó, melynek belső felépítésének köszönhetően, a ki és bekapcsolható ledes antenna kellő megvilágítást nyújt a horgászat teljes idejére. A lelke az a 425-ös típusú elem, mely legalább 40 órás élettartamot garantál.

Fantasztikus látvány az éjszakai feltolós pontykapás, ahogy egyre több világító antennarész emelkedik ki a víz alól.

A pontyos Neon Red úszó szétszedett állapotban, a testben lapuló 425-ös típusú elemmel.

A Cigar Neon Red úszó antennája, az elem behelyezése után, rendkívül élénk piros fényt ad ki magából, mely a multicolor antennán igazán impozáns látványt kelt, két kapás között is.

A működtetéséhez csavarjuk szét az úszótestet.

Fordítsuk meg az elemet úgy, hogy a tüske szorosan illeszkedjen az antennába.

Majd csavarjuk össze.

Ügyeljünk arra, hogy a beázástól mentesítő gumigyűrű helyzetét ellenőrizzük.

Akár 1-2 órás hirtelen ötletből fakadó rapid horgászatokhoz is alkalmas ez az úszótípus, az éjjeli pontyozáskor plusz támpontot adó világító úszó nagyban megnövelheti a horgászat sikerfaktorát! A csökkent, vagy éppen nulla fényviszonyok miatt elveszített kapások ideje lejárt!

Felszereléséhez több bevált módszer közül is választhatunk. Használhatjuk fixre állítva és csúszó úszóként is. 

Az úszórögzítő stopperek használata biztonságos, jól tapadnak, a zsinóron mozgatva az eresztéket oda állítjuk, ahová akarjuk.

Szerelhetjük matchbotra is fix úszóként gyorskapocsra!

Súlyozásának fajtáját természetesen az adott módszer határozza meg. Feltolósként, vagy felfektetősként alkalmazva egy darab fix súlyt válasszunk hozzá, de az iBite érzékenységét a legjobban az osztott súlyozással használhatjuk ki, főleg most a felmelegedő vizeken, kárászra, keszegre, pontyra. 

Egy 4 grammos súllyal szerelve, feltolósként.

Mélyebb vízre szánt osztott súlyok (stil), melyek tetszőleges távolságra húzhatók egymástól a mélységmérés után.

Az iBite Neon Red és Neon Green pontyos úszók hatféle méretben kaphatók, pontosan 3-4-5-6-8 grammos változatokban. 

Finom cucc, nagy élvezet. Érdemes a siker reményében matchbotra szerelni tavasszal a Velencei-tavon is.

A világító multicolor apró rezdülése bármikor és bármilyen távolságból látható.

Fölösleges még pakolni, a compók ideje következik alkonyat után.

Le kell szögezni, hogy az iBite termékek mindegyike a legfrissebb újításkon és fejlesztéseken alapulnak, megkönnyítve, sőt egyenesen érdekesebbé téve a horgászok mindennapjait, és a vízparton eltöltött időt. Úszós horgászat egy egészen más szemszögből! Ki kell, hogy próbáljátok!

Jól látható kapással érkezett a kora esti compó.

A java még csak ez után következett!

Forrás: Energofish