The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Vizek – Tokaji Kovács-tó

A Tokaji hegy és a Tisza folyó ölelésében, a méltán híres borvidék szomszédságában helyezkedik el 7,5 hektáros tavunk. Vonzerejét a táj szépsége, a történelmi város közelsége, a világhírű Tokaji bor, a rendezett környezet és a kiváló halfauna együttesen adják. A 2005 óta üzemelő napijegyes tó mindig a bőséges halkínálata miatt volt közkedvelt, hisz a tulajdonosok a horgásztó mellett 110ha területen haltermeléssel is foglalkoznak, ezzel biztosítva a folyamatos utánpótlást. 2011 novemberében kezdődött el a tó teljes átalakulása, amely egyben szemléletváltozással is járt. A túlzottan elszaporodott harcsa és busa állomány miatt a tó lehalászásra került. Az ezt követő rendszeres telepítéseknek köszönhetőn folyamatosan nőtt a tóban található halak átlagsúlya. Megjelent a „Catch and Release” szemlélet, a húshorgászatot felváltotta a sporthorgászat. Elkészült az új halőrház, amiben megtalálható a büfé mellett, a jól felszerelt horgászbolt is. A légkondicionált épületben kaphatók üdítőitalok, szeszes italok, édes és sós finomságok, illetve a horgászathoz szükséges összes kellék. Vendégeink kényelmét zárt parkoló, kulturált wc és zuhanyzó szolgálja.

A 7,5 ha területű tó átlagmélysége 1,5 m, az észak-keleti saroktól egyenletesen mélyül a leeresztő zsilipig. A mederfenék akadó mentes, a halak által kifürdött részeken kívül komolyabb mélyedés, törés nem található benne. A víz folyamatos utánpótlása közvetlenül a Tiszából van megoldva, így a tó vizének minősége még a legmelegebb nyári hónapokban sem romlik. Halállományát főként a nagytestű pontyok (5-26kg) és amúrok (4-17kg) alkotják, de található benne koi ponty (5-17kg), koi, kárász, compó és tokhal is…
A tavon 6 horgászhely van kialakítva, melyből mindegyiken komfortos faház található. Minden horgászhelyhez tartozik hulladéktároló, pontymatrac, pontybölcső, a napijegyes helyekhez kiskocsi és esőbeálló. A faházakhoz tartozik egy stég is, ahova köves út vezet. A házakban található hűtő, mikró, fűtés, két darab emeletes ágy, ingyenes wifi.

Bővebb információ a tóról, foglalásról, szabályzatról: http://www.tokajikovacsto.eu/