The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Fishing and Adventure – Új sorozat a PVTV-n!

A ”Fising and Adventure” televíziós műsor Lavinia Ghedan kalandjait, expedícióit mutatja be részletesen, amelyek során elhagyatott helyeket, rejtélyes történeteket, legendákat és számunkra eddig ismeretlen vizeket tár fel. Minden egyes expedíció során, Laviniának három nap áll rendelkezésére, hogy elérje célját. Térkép és élelem nélkül indul útnak egyetlen hátizsákkal, egy liter vízzel, valamint egy kovakővel, amely a tűzgyújtáshoz szükséges. Olyan utakat jár be amelyeket csak hallomásból ismer, a helyszínen talált nyomok segítségével és értelmezésével, a legtöbb esetben mások elbeszéléseire alapozva oldja meg a felmerülő problémákat. Mindegyik expedíció versenyfutás az idővel, mert az indulástól a megérkezésig folyamatosan figyelnie kell arra, hogy a harmadik nap végén mindig megérkezzen a kijelölt ponthoz.

2

1

Mindeközben horgászatra is időt kell szakítania, amikor csak alkalma adódik rá. Jóformán felszerelés nélkül próbál halat fogni, hiszen csak egy botot és néhány apró kelléket visz magával. Csalijait a természetben talált tárgyakból készíti el, sőt a műcsalikat is saját maga állítja elő különböző kacatokból, amelyeket túrái során talál. Tehát minden egyes út kreativitást igényel, az adott lehetőségek maximális kihasználásával, különösen azért, mert mindegyik út célja az, hogy kifogja a legnagyobb példányokat.

3

4

7

6

Lavinia Ghedan élen jár mind a természetismeret, mind pedig a természetvédelem terén. Környezetvédelmi-mérnöki tanulmányai pedig sokat segítenek abban, hogy expedíciói során azonosítsa és bemutassa a környezetre romboló hatással bíró negatív elemeket.

8

Lavinia még egyetemista volt amikor elkezdett a médiában dolgozni. Producerként kezdte, majd egy hírrészleg főszerkesztője, később pedig ügyvezető igazgató lett, de egy modellügynökség vezérigazgatói székében is ült már. Életének ebben az elfoglalt időszakában is talált időt különböző expedíciókhoz, amelyek során Európa legizgalmasabb és legeldugottabb helyeit fedezte fel, és persze mindenhol horgászott.

Lavinia az extrém sportok terén is jártas: a  kőkemény túrázás, a barlangászat, a rafting vagy a siklóernyőzés mind-mind közel áll hozzá, akárcsak a rendkívül veszélyes alpesi hegymászások. A ”Fishing and Adventure” műsorunkban Lavinia rendkívüli képességei, a természet és a horgászat iránt érzett szeretetével társulva csodás kalandokon vezet majd át minket, amelyeket hetente átélhetnek velünk, közel6 hónapon át.