The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Ilyen a vadászat

Hogy milyen a vadászat és a vadászszerencse, mi sem szemlélteti jobban, mint az előző két hét hajtásainak eredményei Kercseligeten.
Előző írásomban beszámoltam egy két napos vaddisznó terelővadászatról, aminek eredménye kicsit szerény lett. A következő hét szombatján újabb vadászatot szerveztek a már ismert területen.


A hajtás egy ismerőseimből, barátaimból álló 10-11 fős társaság részére lett szervezve. Reggel fél tízkor már csörgött is a telefonom. Molnár Lajos barátom hívott, hogy eddig ő egyedül négy disznót lőtt, egy vadásztársa pedig egy feltételezhetően 20 cm környéki kant ejtett el.
És ez még csak az első terelés volt! Végre előkerültek hát a nyomok gazdái, gondoltam magamban, hiszen a forgatás alatt rengeteg arra utaló jelet találtunk, hogy a környéken bizony ott vannak a disznók, méghozzá nem is kevesen. Előlünk azonban ügyesen elrejtőztek.

Délben kaptam még egy hívást, hogy Lajos hat elejtett példánynál tart és esett két szarvas is. Mivel élménybeszámolót sajnos nem tudok írni, hisz nem vettem részt a vadászaton nem szaporítom a szót, de a végeredmény tanulságos.
Reggel nyolctól délután négyig 10 sertevad és két szarvas került terítékre. Ez igen jónak mondható nem vadaskerti körülmények közt, az előző heti eredményhez képest pedig különösen, hiszen ugyanazon a területen történt, ahol mi elég gyenge eredménnyel zártuk a napot.Persze sok múlik a jó fegyverkezelésen is, de mint láthatjuk, a szerencsén is! Az egyéni szerencse is szemléletes, mert a terelésen részt vevő 10 vadászból egy hatot ejtett el, míg a maradék hat vadon a töbieknek meg kellett osztozniuk. Csak ismételni tudom magam. Ilyen a vadászat, ezért szeretjük! Gratulálunk a szerencsés vadászoknak!

szöveg : Csejtei Tamás