The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Szerencsés forgatás

Első vadász témájú műsorom forgatása igen szerencsésen alakult.
Miután megkaptam a felkérést, hogy készítsek filmeket a PV tévé részére, lelkesen kezdtem szervezni az első adás helyszínét, menetét stb.
Hamar meg is találtam a megfelelő területet, Budapesttől alig 50 kilométerre a Gerecse lábánál, Vasztélyon.
Ez egy igazi gyöngyszem, a somogyi és baranyai dombságok szépségével és sűrű vadállománnyal megáldva. Murányi Zsolt fővadász minden segítséget és lehetőséget megadott a forgatás gördülékenységéhez. Csak egy dolgot tudott garantálni, mégpedig hogy vadat puska és lencse-végre kapjunk a kiválasztott időben.

Két napot is kint voltam terepszemlézni. A helyzet bíztató volt, szinte minden vaddal találkoztam, még disznót is láttam bőven. Felkutattam a vadkáros részeket, a dagonyákat és mindent, ami érdekes lehet vadászoknak és természetkedvelőknek egyaránt.
A forgatás napján kicsit szeles, de jónak mondható vadászidő volt. Leforgattuk az utat, a vágóképeket és mindent, amit Zsolt nélkül is meg tudtunk oldani, ugyanis sajnálatos módon arról kaptunk hírt, hogy nagymamája elesett, ezért késni fog. Szerencsére azért még pont időben érkezett meg. Kicsit körbeautóztunk, nyomoztunk, forgattunk, de fogyott az idő és el kellett indulnunk ténylegesen vadászni. Operatőr kollégám Péter igen jól bírta a kiképzést, zokszó nélkül vette az akadályokat.

A cél az volt, hogy még nappali fénynél elkapjunk egy sertevadat, hogy lefilmezhessük.
Kísérőm egy kósza gondolattól vezérelve felvitt minket egy domb tetejére és láss csodát! Ahogy a gerincre értünk megpillantottunk egy jó kis kancsit. A mászástól zihálva, teljesen váratlanul kellett leadnom a lövést, amit először úgy láttunk, hogy hátrébb csapódott be, mint az optimális, de rövid utánkeresés után bebizonyosodott, hogy jó blattlövést sikerült leadnom.

Így történt, hogy vadászláz című sorozatunk első epizódjában minden mozzanatát meg tudtuk mutatni a cserkelő disznóvadászatot a pestkörnyéki kies tájon. Nagyinak jobbulást kívánok, és nem felejtem el, hogy ha nem késik Zsolt, valószínűleg teljesen másként alakul a vadásznap.
A trófea 13.8 cm, ami szerintem nagyon jónak mondható egy másodéves kantól.
Őszintén remélem, máskor is ilyen szerencsével járunk, hogy érdekes és mozgalmas képsorokkal szórakoztathassuk kedves nézőinket!

szöveg : Csejtei Tamás