The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One tippek – Groundbaites megoldások II.

Az etetőanyag, (vagy nevezzük groundbait-nek) nem csak és kizárólag a partról történő, dobós horgászat egyik “fegyvere”, hanem a behúzós technikái is. Bármilyen módszerrel is juttatjuk be a végszerelékünket, egy jó minőségű etetőanyag (mely közvetlenül a horog mellett terül el) nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy egy szép pontyot szákba tereljünk.

Sőt, akár az ólmot vagy a horgot is könnyedén elrejthetjük benne, ugyanis ha olyan keveréket készítünk, mely viszonylag gyorsan bont (nem néhány perc alatt, de nem is hosszú órák után), akkor a horog a “groundbait kupac”közepén helyezkedik majd el. Ez  lényegében azért jó megoldás, mert ha egy közel teniszlabdányi gombócot helyezünk a horogra (amivel nem bírnak a kisebb halak), akkor a kisebb pontyok megjelenését követően a nagyobb halaknak is marad valami. Évekkel korábban több 15-20 kg feletti pontyot köszönhettem ennek a technikának, ami úgy gondolom most is hasonlóan működik a legtöbb vízen.

2

A pelletekkel dúsitott hallisztes etetőanyagot…

1

…szinte bármilyen ólomra rágyúrhatjuk

3

A közel teniszlabda méretű gombóc…

4

…a horogcsalira is bátran rágyúrható (sőt, akár a horgot is elrejthetjük benne)

5

A kisebb pontyok nem bírnak vele, ezért talán szelektálhatjuk vele az igazán nagy pontyokat

Mindenképpen ajánlott egy próbát tenni ezzel a módszerrel, hiszen nekem abszolút bizonyított az évek során. Sok sikert kívánok mindenkinek!

Írta: Csákány Attila
Fényképezte: Mentes Mátyás