The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

Európa-bajnoki ezüstöt szerzett a magyar horgászválogatott!

A versenynapokat tekintve július 21-22. között a szlovéniai Radece adott otthont a XXIV. Horgász Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott a 2016. évi hollandiai és a 2017. évi olaszországi EB-bronzérmek után, s nem utolsósorban az itt 2015-ben megszerzett világbajnoki ezüst okán ismét az esélyesség terhével vágott neki az ezúttal már 30 országot, az eddigi legnagyobb mezőnyt felvonultató újabb megmérettetésnek.

Nos, a magyar csapat végig magabiztos, kiegyenlített versenyzéssel a tavalyi bronzot ezúttal ezüstre tudta „becserélni”, sőt egyéniben is sikerült egy szépen csillogó bronzérmet szerezni Csöregi Balázs jóvoltából!

A magyar válogatott Szénási Béla kapitány, Walter Tamás másodkapitány, Polyák Csaba manager, valamint a versenyzőket illetően Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Szákovics Imre, Ujszászi Richárd, ifj. Varga József összetételben 35 pontot szerzett a kontinensbajnok Olaszország (29 pont) után, de a 42 pontos Angliát már magabiztosan megelőzve. Csöregi Balázs a 2 pontos olasz Guiliano Prandi, valamint a 3 pontos orosz Youri Sipstov mögött szintén 3 ponttal ért fel a dobogóra.

Ismét sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a nemzeti válogatott felkészülése gördülékeny, sikeres legyen. A MOHOSZ ezúttal is köszönetet mond az Emberi Erőforrások Minisztériumának, az Agrárminisztériumnak, továbbá a „Magyar Csapat” szövetségi sporttámogatási rendszer partner cégeinek, akik biztosították a szakmaiság mellett elengedhetetlenül szükséges pénzügyi hátteret, így a csapat jó eredményéhez szükséges háttéremberek, segítők kiutaztatását, valamint az előzetes helyszíni edzéslehetőség biztosítását is.

Ezen eredménnyel ismét sikerült bizonyítani, hogy a folyamatosan bővülő, már mintegy 450.000 fős szabadidős bázisra épülő magyar horgászsport nemzetközi szinten tartósan a közvetlen élmezőnyben szerepel, s ezáltal méltó módon képviseli Magyarországot, az eredményességet tekintve vetekedve bármely tradicionális nemzeti sikersportággal. Folytatás – remélhetőleg hasonló sikerekkel – legközelebb augusztus elején az olaszországi Modenában, az utánpótlás világbajnokságokon!