The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

With Pupa – Cult & G.carp I.

With Pupa – Cult & G.carp I.

Baráti horgászatot rendeztünk, mondhatni igazi buli pecát. Mindenről gondoskodtunk, ami egy kan-bulihoz szükséges, épp csak a horgászathoz elengedhetetlen dolgokat kellett még megvennünk. Jobbára pergető és legyes arcokból állt össze a csapat, csuka és süllőfenyítés volt a cél, de nekem már akkor valami egészen más motoszkált a fejemben.

Míg a többiek az első dobásokra készültek én a zöldségeket pucoltam, a kemencét készítettem elő, no meg a fenséges húsokat. Tudják, mekkora felelősség nyomja ilyenkor a szakács vállát? Kemény egész napos horgászatban meggyötört embereket kell jóllakatni…

 

A menü: tépett hús, helyben termett fűszerekkel, BBQ-san és fokhagymás zöldségágyon sütött egész csülök, köménymagosan. A tépett hús lényege, hogy olyan omlóssá és szaftossá párolódjon, süljön a két és fél kilónyi lapocka, hogy pástétomosan omlósan lehessen tépegetni és úgy betölteni a zsemle-kiflibe. Egy profi sütő készüléket nem nehéz beállítani a 24 órás kíméletes sütéshez, de egy kemencét megfelelően kezelni, nagyobb kihívás, mint halat fogni egy elátkozott horgászbottal….

A zegzugos kis tó, szelíden és hívogatón csábított. Az elátkozott tonkin nád botom mintha megmoccant volna, mintha azt sugallta volna a zegzugos tóval együtt; „Puuupaaa! itt az idő: Ha most nem fogod meg a pontyot, örökre kerülni fognak téged.„ Már ősz volt, de még imitt-amott láttam túrásokat.

A bokor előtt apró buborékok szálltak a felszínre. Hogy a közelben maradjon a turkáló ponty, beszórtam néhány szem kukoricát, óvatosan elhelyezkedtem és vártam. Egész nap csak rezzenéstelen türelemmel vártam. Először a lassú percek, majd jöttek a félórák’ és talán pár óra is elsuhant, mikor apró határozatlan rántást vettem észre, majd lassan, még lassabban oldalra indult a pávatoll úszó. Rövid, de kemény harc árán tört meg az átok. Ponty kipipálva. Még vissza sem engedtem , már is megfogalmazódott az újabb chalenge: az amúr!

Írta: Erdélyi Pupa Balázs