The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

IBCC 2015 – Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa

2015-ben a Balaton horgásztörténetének legnagyobb nemzetközi bojlis horgászversenyét rendezik meg, Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (International Balaton Carp Cup) néven. Ez a verseny remek alkalom lesz arra, hogy a Balaton, mint Közép-Európa legnagyobb tava horgászvízként is bemutatkozzon a világ minden részéből érkező bojlis módszerrel horgászóknak.

Április 20-án rajtol Európa legnagyobb pénzdíjazású pontyhorgászversenye

2015. április 20. – 25. között zajlik Európa legnagyobb pénzdíjazású pontyhorgász versenye az első Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa!

A Balaton legnagyobb pontya is horogra kerülhet!

A szervezők remélik, hogy a verseny ideje alatt találkozhatunk egy igazi óriással, amire a tó adottságainak tükrében minden esélye megvan a versenyzőknek!

ibcc01

A verseny főszervezője régóta horgászik a Balatonon…

„Írd be magad a történelembe!”

A Balaton teljes északi partján húzódó versenypályán Gyenesdiástól egészen Balatonakarattyáig 14 ország versenyzői küzdenek majd meg egymással. „A Balaton több ezer éves múltjára, hatalmas vízterületére tekintettel, elképzelhetetlen meglepetéseket is tartogathat, mely olyan potenciál, amivel kevés európai tó rendelkezik, és sohasem lehet tudni, hogy a horogra akadt hal, nem az új világrekord ponty lesz-e. Biztosan állíthatom, hogy a versenyen résztvevő horgászok óriási lehetőség előtt állnak. Az én véleményem szerint egész Európa legcsodálatosabb horgászvize a Balaton, ami óriási pontyokat rejt. Nem véletlenül választottuk ezt a szlogent: „Írd be magad a történelembe! És ez nem csak a versenyzőknek szól, hanem nekünk is! Bárkinek! Mert a Balaton a horgászoké, a Balaton a miénk!”

A Balatonon ilyen még nem volt!

A magyar tengeren, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű taván az európai horgász trendektől eltérően 2015 januárjáig kedvezőtlen feltételek voltak a módszer gyakorlásához, azonban az új Balatoni Horgászrend, és a sok–sok megelőző munka 2015.04.20.-án meghozza gyümölcsét. A versenyen a csapatok a partról csónakjaikkal akár 350 méteres távolságba is elhelyezhetik csalijaikat és onnan várhatják a kapást!

Az IBCC, nem csak számtalan európai horgászt hoz közelebb hozzánk a nagy érdeklődésnek köszönhetően, hanem ezáltal mi is közelebb kerülünk Európához. Kimagasló akvakúltúránk megléte mellett már a feltételeink is adottak ahhoz, hogy az elkövetkező években a horgászturizmus egy erősödő szegmens legyen a vízi turizmus „tortájában”, melyhez ez a verseny kiemelkedően magas színvonalon járul hozzá.

ibcc02

Csendélet a parton…

Ez egy valóban grandiózus verseny lesz

Közép–Kelet Európa egyetlen lokalizált horgász – vadász csatornája a The Fishing & Hunting Channel egész apparátusa, a verseny operatív stábja és a főszervezői feladatokat ellátó Csörgő Tamás a garancia arra, hogy ez évben ünnepnap lesz Zánkán április 19. A megnyitó ünnepségnek és a sorsolásnak az Erzsébet Üdülőközpont ad otthont, ami természetesen nyilvános, és ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk. Így aki szeretne részt venni egy ilyen történelmi (!) eseményen az 2015.04.19-én 15:00 órától mindenképpen látogasson ki az üdülőközpontba, ahol lesz minden, mi szem szájnak ingere: 2000 literes bográcsban rotyog majd az alföldi marhagulyás, lesz borkóstoló és színpadi programok.

ibcc03

Kell ennél csodálatosabb hely?…

A verseny állásáról a Fishing and Hunting Channel stábja, a helyszínen kiépített stúdióból április 19-től, 25-ig minden nap 1 órás élő adásban számol be! A közvetítés a www.ibcc.hu és a http://fishingandhuntingtv.com/live oldalon érhető el 20:00 órától.

Zab Bettina