The Fishing & Hunting Channel – Közép-Európa egyetlen lokalizált horgász-vadász csatornája

The One tippek- Új PB Products Heli-Chod rendszer

A PB Products által idén piacra dobott Downforce Tungsten széria legújabb általam használt terméke a Heli-Chod Rubber & Beads X-small , ami szinte csak anyagában különbözik elődjétől. Ahogyan azt már előző szerelékes cikkemben említettem a Downforce Tungsten paletta lényege, hogy az adott aprócikk, kiegészítő anyagába volfrám található, aminek hatására nehezebb lesz az adott termék, és ennek köszönhetően megnő a süllyedési adottsága. Maga a Heli-Chod Rubber & Beads rendszerről annyit kell tudni, hogy az X-Small változat a vékonyabb előtétzsinórokhoz lett kifejlesztve, így például a Silk Ray-en vagy akár a Shield-on is tökéletesen tart, dobásnál nem fog elcsúszni az általunk beállított távolságról. A csomag 4db szettet tartalmaz, melynek nagy előnye, ahogyan az a nevében is található ( Heli-Chod), hogy egyaránt használható helikopter, vagy chod rig szerelék készítéséhez. Én most jelenleg chod rig-et készítettem, aminek lépéseit be is mutatnám.

A szerelék főszereplője, mely igényes csomagolásban található.

A rendszerhez tökéletesen passzol a Silk Ray…

…mely lágyságának köszönhetően felveszi a meder egyenetlenségeit, ami nagy előnyt jelenthet az óvatosan táplálkozó bajuszosokkal szemben.

A fémszálon keresztül egyszerűen felhelyezhető a gumihüvely…

Ahogyan a képen is látszik, a Weed színű Silk Ray-el tökéletes párost alkotnak.

Folytatásképp vegyük le az egyik gumigyöngyöt, helyezzünk fel egy nagy szemű forgót, majd tegyük vissza a gumigyöngyöt

Ha ezzel megvagyunk, helyezzünk fel egy gumikúpot, ami az ólomkapcsot fogja védeni.

Rögzítsünk a szerelék végére egy gyorskapcsot, melybe majd az ólom fog kerülni

Íme, a kész szerelékünk, amire már csak egy ólom és egy horogelőke szükséges

Egyszerűen helyezzünk a gyorskapocsba egy általunk színpatikusnak vélt és jól bevált ólmot

Végezetül kössünk a forgókapocsba egy fluorocarbonból készült chod horogelőkét

A horog mellé a számomra már jól bevált Red One pop-upot fűztem mely az idei évtől megújult, egy dobozban, ugyan abban az ízesítésben, több méret és több fajta szín található

Ezt a gyönyörű majd 13 kilós bánya tavi őslakót most tavasszal az előbb bemutatott chod riggel sikerült becsapnom

Ne féljünk változtatni, hiába egy bevált dologról lenne szó, néha muszáj egy újabb módszert kipróbálni, a siker érdekében. Tettem ezt én is így, régebben nem szívesen használtam chod szereléket, de egy kapásmentes időszakban elszántam magam, kötöttem egy imént bemutatott szerkót, és ezzel rövid időn belül sikerült pár szép halat fogjak. Mindenkinek hasonló sikereket kívánok egy ilyen, vagy ehhez hasonló szerelékkel.

Írta és fényképezte: Paál Norbert